Reform: Chalet of 3 Corners

The property was built in the nineteenth century by the Portuguese, who brought with them architecturally inclined influences to the model alpine chalet, high proportions, vertical windows, eaves decorated and steep roofs. The reform was led by James of Architects Valley .

The renovation should respect the original building, recovering important aspects, such as tiles and carpentry made of hardwood.

Respecting this authentic character, it was possible to reframe the spaces, distributed progressively according to the level of privacy required for each room, so that the hierarchy was given the floor, the more social, on the ground floor, the bedroom on the top level .

 

The project prioritized maximum transparency, with large windows and skylights. Wetlands receive finishes in white marble, while the inner walls and other coatings can observe the predominance of wood.

See more photos and 20 diagrams, cuts and plants in the gallery.